KK Bratunac deklasirao KK Bosna u Skenderiji

Nova blamaža sarajevskog tima

KK Bratunac deklasirao KK Bosna u Skenderiji

E. Čaušević, foto: S. Bošković

Košarkaši sarajevske Bosne večeras su doživjeli težak poraz na domaćem parketu od ekipe Bratunca koja je slavila rezultatom 88:63.

Bosna ove sezone igra očajno u domaćem prvenstvu, a u 16. kolu Prvenstva BiH večeras su doživjeli novi poraz. Skenderiju s pobjedom napuštaju košarkaši Bratunca za koje je ovo tek peta pobjeda u ovoj sezoni bh. prvenstva.

Bratunac je od samog početka bio bolji tim i znalo se da će Bosna teško da im parira. Gosti su nakon prve četvrtine vodili sa 23:15, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 38:29 za košarkaše Bratunca.

Pitanje pobjednika riješeno je u trećoj četvrtini gdje je Bratunac održao lekciju košarkašima Bosne. Gosti su treću dionicu dobili sa 28:12, a u pojedinim momentima vodili su i s preko 30 poena razlike.

Do kraja je bilo samo pitanje kojim rezultatom će se završiti ovaj meč, a na kraju je to bilo 88:63 za košarkaše Bratunca.

Prvenstvo BiH za košarkaše 16. kolo:

Bosna - Bratunac 63:88 (15:23, 14:15, 12:28, 22:22)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna: Dosen 5, Durak 21, Ovčina 6, Pilavdžić 12, Šekelja 16, Aladin, Barukčija 3, Kosovac, Nikšić, Murtić, Biberović.

Bratunac: Alcegaire 19, Pantić 12, Silađi 19, Šepa 20, Foster 3, Milošević, Jokić 2, Pavlović 9, Maksimović, Nikolić 4.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi