Crvena zvezda blizu realizacije transfera koji bi imao snažan odjek
FOTO: EPA

Navodno je sve dogovoreno

Crvena zvezda blizu realizacije transfera koji bi imao snažan odjek

Haris Zilić

Kraj košarkaške sezone u Srbiji nije mogao bez trzavica i nove bruke jer je prekinut derbi Partizana i Crvene zvezde, to je bila druga finalna utakmica prvenstva Srbije.

Dok se priča o novim nemilim scenama iz Beograda, jutros je osvanula vijest da je KK Crvena zvezda blizu dovođenja velikog pojačanja.

Codi Miller-McIntyre bi uskoro mogao obući dres Crvene zvezde, a ovu informaciju lansirao je litvanski novinar Donatas Urbonas.

Navodno su Zvezda i pomenuti košarkaš dogovorili uslove ugovora na dvije godine.

Codi Miller-McIntyre iza sebe imaj bogatu karijeru, a sezoni 2020/2021 nosio je i dres Partizana tako da bi njegov dolazak u Crvenu zvezdu izazvao dosta reakcija.

Oglasi

Igrao je i za Cedevita Olimpiju, prije toga za Zenit, Texas, Parmu, Leuven.

Nakon Partizana imao je kratke epizode u Bourgu, Andorii i Gaziantepu, a eksplodirao je u formi dolaskom u Baskoniu 2023. godine.

Minulu sezonu u Euroligi završio je kao najbolji asistent Eurolige sa prosjekom od 7,3 asitencije po utakmici.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Interesantno da pomenuti košarkaš ima i bugarsko sportsko državljanstvo i može nastupati za ovu reprezentaciju kao naturalizovani košarkaš.

Igrao je za Bugarsku u prvim utakmicama kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine protiv Njemačke i Švedskea, Bugari su iznenadili Njemačku i slavili sa 67:62 upravo na krilima Miller-McIntyrea koji taj susret završio sa 23 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Top Komentari

stranputica
Dobar pravo....nema šta
0 0
K79
Extra igrač
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi