Crvena zvezda blizu nove titule u ABA ligi: Večeras su i drugi put bili bolji od Partizana
FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga

Finalna serija ABA lige

Crvena zvezda blizu nove titule u ABA ligi: Večeras su i drugi put bili bolji od Partizana

Haris Zilić

Crvena zvezda i Partizan odigrali su večeras drugi susret finalne serije ABA lige u kojem su slavili košarkaši Crvene zvezde rezultatom 80:73 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji regionalne lige.

Počelo je vrlo borbeno s obje strane. prva četvrtina ponudila je egal košarku, a na kraju prve četvrtine rezutlat je bio 19:17 u korist Partizana.

Crvena zvezda uzvraća u drugoj četvrtini rezultatom 21:19, tako da smo na poluvremenu imali izjednačenje, 38:38.

U trećoj četvrtini Crvena zvezda je zaigrala bolje, otišli su u jednom momentu na devet poena razlike, ali Partizan je spustio zaostatak i na kraju trećeg perioda bilo je +4 za Crvenu zvezdu.

U posljednjoj četvrtoj četvrtini egal utakmica većinom koš za koš što je odgovaralo košarkašima Crvene zvezde.

Tri minute prije kraja Crvena zvezda odlazi na +8, na semaforu je pisalo 74:66 u njihovu korist i to je možda trenutak koji je prelomio večerašnji derbi.

Oglasi

Do kraja utakmice Crvena zvezda je sačuvala prednost i slavila sa konačnih 80:73 za vodstvo od 2:0 u finalnoj seriji i još ih jedna pobjeda dijeli od regionalne titule.

Kod Crvene zvezde najefikasniji pojedinac je bio Nedović sa 21 ubačenim poenom, dodao je i dva skoka, ujedno je bio i najefikasniji košarkaš na susretu.

U redovima Partizana Smith je bio zapažen sa 12 poena, dva skoka i dvije asistencije, po 11 pobena ubacili su Caboclo, Dozier i LeDay,

Treća utakmica finalne serije na rasporedu je u nedjelju 19. maja. Podsjetimo, ekiap koja dođe do tri pobjede postat će osvajač ABA lige za tekuću sezonu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, finale play-offa, druga utakmica:

KK Crvena zvezda - KK Partizan 80:73 (17:19, 21:19, 23:19, 19:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi