Drama u Beogradu: Crvena zvezda je mogla prosuti nemoguće, nije moglo bez varnica
FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Derbi ABA lige

Drama u Beogradu: Crvena zvezda je mogla prosuti nemoguće, nije moglo bez varnica

H. Zilić

Novi košarkaški derbi između Crvene zvezde i Partizana odigran je  18. kolu reguonalne ABA lige. Slavila je Crvena zvezda 88:86 nakon velike drame na kraju, ali susret su ponovo obilježila nemile scene.

Crvena zvezda je sjajno otvorila susret i furioznom igrom prvu četvrtinu dobila rezultatom 28:15 i već u tim trenucima došla do ozbiljne prednosti.

Na početu druge četvrtine nemile scene na parketu. Sve se dogodilo dok je Partizan išao u napad, upravo u tom trenutku desio se incident pod košem Crvene zvezde.

Završio je na podu Nemanja Nedović i to nakon duela sa LeDayom, a u sve se odmah umiješao Teodosić. Nije iskusni Miloš Teodosić htio da gleda, te se odmah umiješao u sukob sa Amerikancem u redovima Partizana.

Igrači oba tima su se odmah uključili i nekako su uspjeli da spriječe veći sukob, a na poluvremenu Zvezda je imala prednost 55:38.

Oglasi

Treće četvrtina donosi egal igru, a Partizan je period dobio sa minimalnih 17:18 i već se tada skoro pa znalo da Zvezda ide prema trijumfu.

U posljednjoj četvrtini Partizan uspjeva ubaciti u brzinu više, smanjivali su razliku i uveli su meč u dramatičnu završnicu jer je 1:25 do kraja bilo 83:79.

Na kraju ipak uzbuđenja i drama i trijumf Crvene zvezde 88:86. Yago je postigao poene za pobjedu četiri sekunde prije kraja.

Crvenu zvezdu je do trijumfa predvodio Hanga sa 15 poena i tri skoka, Bolomboy je imao double-double učinak od 14 poena i 13 skokova.

U redovima Partizana Nunnaly je ubacio 16 poena, upisao je i tri asistencije, dok je Kaminsky susret završio sa 18 poena i pet skokova.

Crvena zvezda je lider ABA lige s omjerom 16-2, dok je Partizan trećepalsirani s omjerom 13-5. Do kraja regularnog dijela ostalo je još osam kola.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 18. kolo:

Crvena zvezda - Partiza 88:86 (28:15, 27:23, 17:18, 16:30)

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
najveci derbi u evropi sve da ponudi a unas u bosni bjedluk teski nemeres nidze otic ista gledat sam moremo ic koridu da gledamo propast
2 1
stranputica
Najveći krkanski derbi u Evropi sasvim sigurno. Radije gledam koridu nego ove divljake.....
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi