KK Sutjeska bolji od Leotara

Prijateljske utakmice

KK Sutjeska bolji od Leotara

Nakon poraza u Zenici od ekipe Čelika, KK Sutjeska je na svom terenu savladala dugogodišnjeg člana prvog košarkaškog razreda Bosne i Hercegovine, KK Leotar iz Trebinja.

Iako utakmica nije imala takmičarski značaj obje ekipe su bile željne pobjede i podizanja samopouzdanja pred početak lige. Nakon odlične prve dvije četvrtine Sutjeska je na odmor otišla sa 11 poena prednosti. U trećoj četvrtini je u jednom momentu bilo i 19 poena prednosti za domaću ekipu, ali košarkasi iz Trebinja sjajnom serijom dolaze čak i do izjednačenja u posljednjoj dionici utakmice.

Tri minute prije kraja meča na semaforu je stajalo 62:62, ali KK Sutjeska vraća počinje ponovo igrati kao na početku meča i dolazi do konacnih 67:62.

Iako je utakmica bila prijateljska, Haweri (navijači KK Sutjeska) su još jednom pokazali da vole svoj klub i napunili dvoranu. Domaći igrači ih nisu razocarali svojom borbenošću i žljom i, iako su pripreme jos u toku, uspjeli su prikazati djelić igre kakvoj se svi nadaju u elitnom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.