Kladioničarski skandal na turniru NBA 2K: Neko je znao ishod meča između Duranta i Jonesa

Kladionice izgubile novac

Kladioničarski skandal na turniru NBA 2K: Neko je znao ishod meča između Duranta i Jonesa

M. Šljivak

Dok je svijet sporta u potpunom kolapsu i zastoju zbog koronavirusa kladionice u svoju ponudu uvrštavaju apsolutno sve što se može naći, a među ponudom su i online turniri fudbala i košarke.


NBA liga je organizovala turnir u igranju NBA 2K u kojoj su učešće uzeli igrači iz najjače lige svijeta i očekivano su kladionice odlučile da uvrste ove mečeve u ponudu.

Međutim, odmah je došlo do skandala i otkriveno je kako je ishod meča kojeg su igrali Kevin Durant i Derrick Jones JR bio unaprijed poznat i da je neko namjerno 'pumpao' kvotu na Jonesa.

"Turnir je zadao glavobolje za kladionice jer je bilo određenh dogovora. Durant je bio favorit da osvoji turnir, ali kada smo postavili kvote, sve uplate su otišle na njega i znali smo da je neko već znao ishod igre", rekao je za NBC jedan od čelnika američkih kladionica.

Izgleda ipak da su ljudi koji brinu o kvotama njih postavljali prema tome ko je kakav igrač na terenu i malo ko je razmišljao da je Jones JR kao mnogo mlađi igrač od Kevina Duranta možda bolji u video igricama.

Usprkos ovim optužbama turnir se nastavja danas, a ostali su još Patrick Beverley i Montrezl Harrell (LA Clippers), Derrick Jones JR (Miami Heat), Devin Booker (Phoenix Suns), Rui Hachimura (Washington Wizads), Trae Young (Atlanta Hawks) i DeAndre Ayton (Phoenix Suns) i Andre Drummond (Cleveland Cavaliers).

Favorit za osvajanje turnira je Patrick Beverley, a pobjednik će dobiti 100.000 dolara koje će uplatiti u humanitarne svrhe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi