Veliki turnir NBA 2K s velikim zvijezdama

Turnir u popularnoj videoigrici bit će humanitarnog karaktera

Veliki turnir NBA 2K s velikim zvijezdama

74-ta NBA sezona se sigurno još neko vrijeme neće nastaviti iako povjerenik lige Adam Silver i njegovi suradnici rade sve da se to dogodi što skorije.

Dok se stanje oko pandemije koronavirusa još uvijek napeto i neizvjesno iz NBA su objavili da sutra starta virtualni turnir koji će prenositi ESPN i u kojem će sudjelovati NBA zvijezde od kojih je svakako najveća Kevin Durant koji je prije par dana objavio izlječenje od COVID-19 virusa.

U turniru će još sudjelovati Trae Young (Atlanta), Hassan Whiteside (Portland), Donovan Mitchell (Utah), Devin Booker (Phoenix), Andre Drummond (Cleveland), Zach Lavine (Chicago), Montrez Harrel (L.A. Clippers), Domantas Sabonis (Indiana), Deandre Ayton (Phoenix), DeMarcus Cousins (bez kluba), Michael Porter (Denver), Rui Hachimura (Washington), Patrick Beverly (Clippers), Harrison Barnes (Sacramento) i Derrick Jones J.R. (Miami).

Nositelji su određeni prema ukupnoj ocjeni pojedinačnog igrača u popularnoj igrici. Sve će krenuti u noći s petka na subotu po našem vremenu a trajat će do 11. aprila, dok je sistem takav da se prva dva kola igraju na jednu utakmicu, a polufinale i finale na tri pobjede. Pobjednik turnira će po svom izboru 100.000 dolara usmjeriti u humanitarne svrhe. 

Turnir će otvoriti Kevin Durant i Derrick Jones J.R. a obojica su naravno uzeli svoje klubove za koje nastupaju (Durant Netse, a Jones Heat).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi