Klubovi dobili dozvolu od NBA lige da smanje ili ukinu plate svojim košarkašima

Veliki finansijski udar za sve

Klubovi dobili dozvolu od NBA lige da smanje ili ukinu plate svojim košarkašima

E. Čaušević
Teme:

Pandemija koronavirusa stvorila je haos u cijelom svijetu, a to se posebno odnosi na sport koji je u potpunosti stao u većini država.

Nedavno je i rukovodstvo NBA lige odlučilo da prekine takmičenje nakon što su zaražena dvojica igrača Utah Jazza. Još uvijek nema naznake kada bi se takmičenje trebalo nastaviti zbog čega je NBA liga na ogromnom finansijskom gubitku.

Klubovi nemaju način da zarede novac zbog čega je upitno kako će isplaćivati novac košarkašima, te uposlenicima u klubu. Ugledni novinar Adrian Wojnarowski otkrio je da klubovi već imaju neke planove oko plata.

Naime, dogovoreno je da će plate za mart biti isplaćene kako je planirano, ali sve nakon toga je veoma upitno. NBA liga je poslala klubovima memorandum u vezi plata, te se navodi da imaju pravo smanjiti ili u potpunosti ukinuti plate košarkašima u slučaju prirodne katastrofe, rata ili pandemije što je trenutno slučaj.

Američki mediji pišu da će košarkašima u početku plate biti sigurno smanjenje, a ukoliko se kriza nastavi onda će biti i ukinute dok se situacija ne smiri. Smanjenje ili ukidanje plata odnosi se na utakmice koje košarkaši neće odigrati dok traje prekid prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi