Knežević: Vjerujem da možemo iznenaditi Kakanj

Playmaker Zrinjskog

Knežević: Vjerujem da možemo iznenaditi Kakanj

D. Rakanović

Košarkaši Zrinjskog na otvaranju Lige za prvaka Bosne i Hercegovine gostuju u Kaknju, a playmaker mostarskog tima Draško Knežević očekuje da će odigrati borbeno i napraviti iznenađenje.

"Idemo u Kakanj da se borimo i žargonski rečeno izginemo na parketu. Očekujem tešku utakmicu. Oni su ekipa koja odlično igra na domaćem parketu", rekao je za SportSport.ba Knežević. 

Tokom prvog dijela sezone, Kakanj je slavio u oba susreta.

"Ekipa Kaknja nam ne leži, ali vjerujem da ih možemo iznenaditi", rekao je play Zrinjskog i dodao da mogu igrati rasterećeno, s obzirom da nemaju nikakvog rezultatskog pristika.

Istakao je tri imena iz sastava Kaknja na koje će morati usmjeriti posebnu pažnju i za koje smatra da su najveća opasnost po njihov koš.

"Mislim da na vanjskim pozicijama najveći kvalitet posjeduje Vojin Svilar, a na vanjskoj poziciji Obrad Tomić i Emir Zimić. Mučili smo se dosta tokom sezone sa skokom, a oni su ekipa koja igra jako i gine za svaku loptu. Po meni oni su najkvalitetnija ekipa uz Igokeu na centarskoj poziciji", rekao je Knežević.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica između Kaknja i Zrinjskog na rasporedu je u subotu sa početkom od 18 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi