Knicksi bez Porzingisa nemoćni protiv Hornetsa

Frank Kaminsky pružio odličnu partiju

Knicksi bez Porzingisa nemoćni protiv Hornetsa

Charlotte Hornesti su na svom parketu pružili sjajnu partiju i lagano savladali New York Knickse rezultatom 109:91. Treba istaći da su Knicksi u ovoj utakmici bili bez najboljeg igrača Kristapsa Porzingisa koji ima problema sa koljenom.

Knicksi su, ipak, nešto bolje otvorili susret, te su većim dijelom prve dionice imali prednost od 3-4 poena. Gosti tri minute prije kraja prve četvrtine i dalje imaju minimalnu prednost, ali onda dva brza "Alley Oopa" za Dwighta Howarda i Hornetsi za kratko vrijeme stižu do plus tri.

Prvu dionicu su domaći na kraju riješili rezultatom 29:23 u svoju korist, a prednost koju su stekli više neće ispuštati.
Ne samo da nisu ispuštali vodstvo, već su Hornetsi do kraja susreta konstantno imali prednost od preko 20 poena razlike, pa su slavili laganu pobjedu.

Knicksima nije pomogla ni još jedna odlična partija Michaela Beasleyja koji je susret završio sa 23 poena i devet skokova. U gostujućoj ekipi osim Beasleyja nije bilo posebno raspoloženih, pa je tako Jarrett Jack upisao 12, a Enes Kanter 11 poena.

Sjajnu partiju u redovima Hornetsa je pružio Frank Kaminsky sa 24 poena, dok su Kidd-Gilchrist i Dwight Howard upisali double-double učinke. Howard je susret završio sa 11 poena i 10 skokova, dok je Kidd-Gilchrist upisao 15 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti