Knicksi i Melo nisu uspjeli osvojiti Los Angeles

Kobe odveo Lakerse do pobjede

Knicksi i Melo nisu uspjeli osvojiti Los Angeles

Midhat Šljivak

Košarkaši Los Angeles Lakersa savladali su večeras u svom Staples Centru ekipu New York Knicksa rezultatom 100:94.

Prva četvrtina donijela je izjednačenu košarku. Oba tima su imala vodstvo, ali su nakon prvih 12 minuta igre poenima Bryanta prednost imali Lakersi 25:23.

Knicksi su vodili tokom većeg dijela druge dionice, ali prednost nije otišla preko pet razlike 32:27. U samom finišu ovog perioda igre domaći tim ponovo preokreće rezultat u svoju korist, a za vodstvo na poluvremenu od dva razlike 51:49, pobrinuo se poenima Steve Nash.

Serijom od 12:2 Knicksi su započeli treću četvrtinu, te su u tim trenucima otišli po prvi put na plus osam 61:53. Najveća razlika je bila devet poena 71:62 na nešto više od četiri minute do kraja, ali su Lakersi do kraja trećeg perioda vratiti razultatsku neizvjesnost, pa se u posljednju dionic ušlo vodstvom Knicksa od jednog poena razlike 78:77.

Lakersi su preuzeli vodstvo početkom posljednje dionice i zadržali su ga do samog kraja, te su došli do pobjede u ovom susretu. Do nje ih je predvodio Kobe Bryant sa 34 poena, a Metta World Peace je dodao 20. Kod Knicksa Melo ANthony je također bio najefikasniji sa 34 poena, a JR Smith je dodao 25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.