Knicksi ispustili veliku prednost, Pelicansi slavili na krilima sjajnog Davisa

Pobjeda New Orleansa nakon produžetka

Knicksi ispustili veliku prednost, Pelicansi slavili na krilima sjajnog Davisa

New York Knicksi su u svom Madison Square Gardenu ugostili New Orleans Pelicanse, a iako se nakon tri četvrtine susreta činilo da će domaći upisati laganu pobjedu, to se nije desilo. Pelicansi su se uspjeli vratiti u susreti i na kraju slaviti rezultatom 118:123.

Ipak, počelo je odlično za Knickse koji su već u prvoj četvrtini stigli do visokih plus 16, pa je ovaj period igre okončan u njihvou korist rezultatom 29:13.

Dobro su igrali Knicksi i u drugoj četvrtini, dok Pelicansima ništa nije polazilo za rukom. Ipak, Cousins, Davis i društvo su uspijevali u nekoliko navrata doći do jednocifrenog deficita, ali Knicksi, svejedno, na odmor odlaze sa solidnom prednošću (57:48).

U trećoj četvrtini domaći prave sjajnu seriju i u finišu ovog perioda dolaze do najveće prednosti na susretu od plus 19. Međutim, Pelicansi se polako bude i u četvrtoj četvrtini počinju igrati "kako znaju".

Topili su Pelicansi prednost Knicksa, ušlo se u neizvjesnu završnisu, a onda Davis nešto više od tri sekunde prije kraja pogađa za izjednačenje (109:109) i produžetak.

U produžetku su gosti bili staloženiji. Ipak, Porzingis je 12 sekudni prije kraja kod rezultata 121:118 šutirao trojku za izjednačenje, ali je promašio, a Holiday je sa linije za slobodna bacanja potvrdio pobjedu Pelicansa.

New Orleans Pelicanse je do trijumfa predvodio sjajni Anthony Davis koji je susret završio sa 48 poena, 17 skokova, četiri ukradene lopte i tri blokade na svom kontu. 31 poen je dodao Jrue Holiday, dok je 16 ubacio E'Twan Moore. DeMarcus Cousins je upisao double-double sa 15 poena i 16 skokova, a dodao je i pet asistencija, sedam ukradnih lopti i tri blokade.

Najefikansiji u domaćoj ekipi su bili Porzingis i Haradaway Jr. sa po 25 postignutih poena, dok je 22 dodao Jarrett Jack. Double-double sa 19 poena i 10 skokova je upisao Kanter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi