LaMarcus Aldridge i Kawhi Leonard vodili Spurse do pobjede u Madison Square Gardenu

Spursi slavili kod Knicksa

LaMarcus Aldridge i Kawhi Leonard vodili Spurse do pobjede u Madison Square Gardenu

Košarkaši San Antonio Spursa slavili su danas pobjedu na gostovanju u Madison Square Garednu protiv New York Knicksa sa 100:91. 

Domaći košarkaši će se vjerovatno do kraja sezone grčevito boriti za play off pa im je svaka utakmica veoma bitna, ali danas nisu mogli protiv ekipe Grega Popovicha.

Prva dionica protekla je u prilično izjednačenoj igri i nijedna ekipa se nije odvojila na preko sedam poena razlike. Na kraći odmor se otišlo pri rezultatu 29:25. U drugoj dioncii domaći većim dijelom imaju prednost koja je išla do plus devet, ali Spursi se vraćaju i okreću rezultat u svoju korist, pa se na poluvrijeme odlazi sa rezultatom 52:49 za goste.

Ekipa Grega Popovicha je ključnu prednost stvorila u trećoj četvrtini kada je otišla na plus 14 i tada je bilo jasno da će se domaći teško vratiti. Spursi su u posljednjoj četvrtini igrali taman koliko im je bilo i dovoljno da zadrže prednost, a konačan rezultat je glasio 100:91.

Spurse je do pobjede vodio LaMarcus Aldrige sa 29 poena i šest skokova, dok je Kawhi Leonard dodao četiri poena manje. Kod domaće ekipe Michael Beasley je imao 18 poena, a Thomas, Porzingis i Lee su dodali po 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi