Knicksi slavili i pored odlaska Mike D'Antonija
Mike Woodson vodio je ekipu Knicksa nakon što je D'Antoni napustio tim iz New Yorka

NBA

Knicksi slavili i pored odlaska Mike D'Antonija

M. Skaka

Mike D'Antoni podnio je jučer ostavku na mjesto trenera New Yor Knicksa koji su nakon kratkotrajnog Linsanity uzleta krenuli nizbrdicom i čak doveli u pitanje učešće u NBA playoffu.

Ipak, pod vodstvom dosadašnjeg asistenta, Mikea Woodsona, sinoć su Knicksi pružili odličnu partiju i nadigrali Portland sa 121:79.

Carmelo Anthony, koji je jučer odbacio priče o tome da zbog sukoba sa D'Andonijem želi promijeniti sredinu, zabio je 16 poena uz šut 6/12 što je jednako njegovom najboljem učinku u ovoj sezoni, te podijelio još 7 asistencija. Amare Stoudemire na svom saldu imao je 18 poena, a obje zvijezde Knicksa presjedile su posljednju četvrtinu  dok su njihovi saigrači trpali za najviši rezultat New Yorka u ovoj sezoni.

Sinoć slabi Portland predvodili su LaMarcus Aldridge i Gerald Wallace sa po 15 poena.

 

San Antonio Spursi uspjeli su odbraniti vodeću poziciju Jugozapadne divizije savladavši Orlando Magic sa 122:111.

Tony Parker opet je bio veličanstven sa 31 poenom i 12 asistencija, dok je Tim Duncan dodao 21 poen i 13 skokova, a Manu Ginobili 14 poena.

Dwight Howard jučer je punio naslovnice, ali i koš Spursa. All Star centar obavijestio je jučer čelnike Orlanda da će iskoristiti svoju opciju ranog prekida ugovora i na kraju ove sezone postati slobodan agent. Večeras je Howard bio odličan sa 22 poena i 12 skokova, ali to nije bilo dovoljno Orlandu da savlada raspoložene Spurse.

Orlando je imao i dvocifrenu prednost na početku susreta, ali već do kraja prve četvrtine, to se istopilo, pa su se ekipe smjenjivale u vodstvu se do posljednjeg perioda u koji se ušlo kod rezultata 87:82 za Spurse. A u posljednjoj četvrtini Parker je zabio 16 poena (6/7) i pitanje pobjednika je bilo riješeno.


Chicago je sinoć dočekao Miami bez Derricka Rosea koji je zbog povreda propustio svoju 11. utakmicu u ovoj sezoni. Međutim, sve one koji su mislili da će to biti dovoljno da LeBron, Wade i društvo pregaze Bullse očekivalo je veliko iznenađenje.

Bez Rosea, prostor se otvorio za Johna Lucasa III koji ga je itekako dobro iskoristio. Lucas je pogodio 24 poena i osigurao pobjedu Cgicaga sa 106:102.

"Mi smo kao braća.", rekao je Lucas nakon utakmice. "Kada jedan brat padne, mi mu čuvamo leđa."

Bullsi su svoju prednost stekli u drugoj četvrtini kada su odmakli na +16 i ispjeli to zadržati tokom cijele treće četvrtine. U samom finišu susreta Miami se uspio približiti na samo dva poena zaostatka, ali nisu mogli dalje od toga. Čak ni 19 poena Wadea u posljednjoj četvrtini (od ukupno 36) nije bilo dovoljno.

Uz Wadea, fantastičan u redovima Miamia bio je i LeBron James sa 35 poena. Ipak, prevagu za Bullse donijeli su igrači sa klupe. Rezerve Bullsa ubacile su čak 56 poena naspram 15 poena igrača sa klupe Miamia. Uz to, Bullsi su nadskakali Heat 50:34.



U Houstonu, Luis Scola pogodio je 23 poena, Goran Dragič 14 uz 10 asistencija i bilo je to doboljno za pobjedu nad, ove godine očajnim, Scharlotte Bobcatsima - 107:87.

Milwaukee Bucksi su na svom terenu nadigrali Cleveland Cavalierse sa 115:105, a predvodio ih je Drew Gooden sa triple double učinkom . 15 poena, 10 skokova i 13 asistencija.

U Sacramentu, Rodney Stuckey ubacio je 35 poena, Greg Monroe 32 i Tayshaun Prince 28, dok je ostatak ekipe Kingsa ubacio samo 29, pa je poraz od Detroit Pistonsa bio neminovan. Konačne brojke na semaforu bile su 124:112 za Detroit.

U New Jerseyu, Kris Humphries ostvario je lični rekord sa 21 skokom, te ubacio 16 poena za pobjedu Netsa nad Toronto Raptorsima.


NBA liga, srijeda:

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 111:94
New Jersey Nets    - Toronto Raptors 98:84
New York Knicks    - Portland Trailblazers    121:79
New Orleans Hornets - L. A. Lakers 121:79 (OT)
Houston Rockets    - Charlotte Bobcats 107:87
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 115:105
San Antonio Spurs - Orlando Magic 122:111
Chicago Bulls - Miami Heat 106:102
Sacramento Kings - Detroit Pistons 112:124
L. A. Clippers    - Atlanta Hawks     96:82
Phoenix Suns - Utah Jazz 120:111
Golden State Warriors - Boston Celtics 103:105

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.