Knicksi unaprijed slavili, pa ih Melo spašavao
Foto: ESPN

Phila namučila Knickse

Knicksi unaprijed slavili, pa ih Melo spašavao

Edmir Škorić

Košarkaši New Yorka su tek nakon dva produžetka savladali Philadelphiju 76erse sa 119:113.

Knicksi su u Madison Square Gardenu umalo prokockali čak 18 poena prednosti protiv najlošijeg tima ove sezone u NBA ligi.

U jednom trenutku u trećoj četvrtini Knciksi su vodili 18 razlike i člinilo se kako je pitanje pobjednika riješeno, obzirom da su domaći igrali fantastično, no u zadnjih 12 minuta uslijedila je prava drama.

Gosti iz Phile su malo po malo smanjivali zaostatak, a onda u jednom trenutku i poveli, da bi Anthony trojkom u zadnjim sekundama poravnao na 96:96, pa se ušlo u produžetke.

Nakon 10 minuta igre, dakle dva produžetka Knciksi uspijevaju da slome otpor gostiju i da ostvare pobjedu

Afflalo je predvodio Knickse sa 25 poena, Melo je ubacio 19 poena uz sedam skokova, dok su Porzingis i R. Lopez imali double-dobule učinke. Latvijac je ubacio 16 poena uz 12 skokova, Lopez je ubacio 16 poena te je uhvatio 10 lopti.

Okafor je na drugoj strani ubacio 20 poena uz sedam skokova, a fantastičan je bio Ish Smith sa 16 poena i čak 16 asistencija, te sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi