New York iznenadio Oklahomu, Golden State ne staje

Zanimljiva noć u NBA ligi

New York iznenadio Oklahomu, Golden State ne staje

Čak jedanaest utakmica odigrano je u NBA ligi u noći sa petka na subotu.

Košarkaši Golden Statea su nakon osvajanja titule nastavili u dominantnom stilu i u novoj sezoni. Warriorsi su ovaj put bili bolji od Chicaga rezultatom 106:94, uz 27 poena Stepha Curryja. Najefikasniji igrač poraženog tima, ali i utakmice, bio je Butler sa 28 poena.

New York Knicksi su na gostovanju protiv Oklahome priredili iznenađenje slavivši rezultatom 93:90, a do pobjede ih je vodio Carmelo Anthony sa 25 poena. Domaćim nije pomogao ni Russel Westbrook, koji je ubacio 34 poena ali uz vrlo loš šut iz igre (11 od 29).

Zanimljivo je bilo i u New Orleansu, gdje su domaći Pelicansi savladali San Antonio rezultatom 104:90. Najbolji u pobjedničkom timu bio je Anderson sa 30 poena, dok su goste predvodili Leonard sa 22, te Aldridge sa 20 poena.

Portland je kod kuće bio bolji od Clippersa rezultatom 102:91 (Lillard 27p / Griffin 21p), Dallas od Utaha sa 102:93 (Williams 23p / Hayward 22p), a Memphis od Houstona sa 96:84 (Conley 26p / Harden 22p).

Košarkaši Los Angeles Lakersa su doživjeli još jedan poraz, ovoga puta od Toronta, koji je kao gost trijumfovao sa 102:91. Lowry je ubacio 25 poena, dok je DeRozan dodao sedam manje. Kobe Bryant je u dresu Lakersa za 37 minuta ubacio deset poena, uz šut 0 od 5 za tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.