Durant operisan, van terena između osam i 12 mjeseci

Povreda ahilove tetive

Durant operisan, van terena između osam i 12 mjeseci

Jedna od prvih zvijezda Golden State Warriorsa Kevin Durant operisana je danas nakon povrede u petom meču finala NBA lige protiv Toronto Raptorsa. 

Kao što se i predviđalo, Durant je povrijedio ahilovu tetivu što važi za jednu od najtežih povreda u svijetu sporta, a van terena će biti između osam mjeseci i godinu dana.

"Operacija je obavljena danas i bila je uspješna. Moj povratak nazad počinje od danas. Uz mene su porodica i svi oni koje volim i mi istinski cijenimo poruke podrške koje ste mi poslali".

"Košarka je boja najveća ljubav i htio sam te noći biti na parketu zato što je to ono što ja radim. Htio sam pomoći svojim saigračima. Stvari su se jednostavno tako desile, a ja sam ponosan što sam dao sve što sam fizički mogao, a ponosan sam i na saigrače koji su ostvarili pobjedu", između ostalog je napisao Durant u objavi na Instagramu.

Podsjetimo, on je propustio nekoliko utakmica u play offu zbog povrede, a tek što se vratio na teren u petom meču finala protiv Toronta, uslijedila je daleko teža povreda i pitanje je hoćemo li ga u nastavku godine više vidjeti na parketu.

Inače, ovaj 30-godišnji košarkaš je igrao možda i najbolji play off u karijeri prije povreda, a u prosjeku je bilježio 32,3 poena po meču, 4,9 skokova i 4,5 asistencija.

Warriorsi će imati veoma težak zadatak da bez njegove pomoći dođu do preokreta protiv Raptorsa koji će novu meč loptu imati u noći sa četvrtka na petak, ali ovog puta u Oaklandu.

Top Komentari

Ibro
Steta za ovog igraca
2 0
epa
i lagano aktivira opciju za 31 milion za sezonu i na karju moze napustiti tim bez odstete i ugovora...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti