Ko je prvi favorit za MVP nagradu? Nije LeBron, nije Curry, nije Davis...
(Foto: EPA) Prošle sezone MVP NBA lige je bio James Harden koji je svoje Rocketse odveo do najboljeg omjera i prvog mjesta na Zapadu.

Koga kladionice preferiraju nakon prvih utakmica?

Ko je prvi favorit za MVP nagradu? Nije LeBron, nije Curry, nije Davis...

Nova NBA sezona je počela 16. oktobra i već se sada može pretpostaviti koji će se timovi boriti za play-off, a koji će sezonu provesti bez nekih pretjeranih nadanja i ciljeva.

Također, zahuktava se utrka i za MVP nagradu, a nakon prvih utakmice, kladionice najviše šansi sada daju nevjerovatnom Greek Freaku, Giannisu Antetokounmpou.

Tako je prema posljednjim listama američkih kladionica na košarkaša Milwaukee Bucksa najmanja kvota, dok ga slijede LeBron James i Anthony Davis sa podjednakim šansama.

Potom su na listi Kahwi Leonard i Stephen Curry, dok je iza njih James Harden.

Naravno kvote će se mijenjati kako sezona bude odmicala u zavisnoti od partija najboljih igrača NBA lige, ali je zaista zanimljivo vidjeti Greek Freaka na čelu lista favorita, barem za sada.

Treba dodati da je Antetokounmpo do sada odigrao šest utakmica nove sezone, te da je na prosjeku od 25 poena, 14.2 skokova, 5.7 asistencija i 1.7 blokada po meču.

Top Komentari

Edin Merlin
Vidjet cemo ga veceras u Bostonovom Gardenu !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti