Kobe Bryant šest sedmica van parketa

Nova povreda Crne mambe

Kobe Bryant šest sedmica van parketa

Los Angeles Lakersi objavili su danas kako će Kobe Bryant zbog povrede lijevog koljena van terena provesti šest sedmica. 

Bryant bi se trebao vratiti u zadnjoj sedmici januara, a kako sada stvari stoje propustit će 21 susret LA Lakersa. Bryant koji je već davno ušao u veteranske vode ove sezone je odigrao samo šest susreta. 

Po mnogima jedan od najboljih košarkaša svih vremena povrijedio se sredinom aprila u sezoni 2012/2013. Povratak na parket zabilježio je osmog decembra, a nakon samo šest utakmica mora opet biti uz parket, a ne na njemu. 

"Ovo je nevjerovatno zaista. Jako mi je žao Kobeja. Radio je tako vrijedno i snažno kako bi se vratio," rekao je Mike D'Antoni nakon nove povrede Crne mambe. 

Lakersi su prije povratka Bryanta imali omjer 10-9, dok su u šest susreta koje je proveo na parketu najbolji košarkaš ekipe iz Los Angelesa zabilježili dvije pobjede i četiri poraza. Bryant je u tih šest susreta bilježio 13.8 poena po susretu, uz šest asistencija i 5.7 izgubljenih lopti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.