Kobe je pametno ulagao novac: Vanessi Bryant bit će isplaćeno 200 miliona dolara
Foto - EPA

Od pet miliona napravio 200

Kobe je pametno ulagao novac: Vanessi Bryant bit će isplaćeno 200 miliona dolara

M. Šljivak

Vanessa Bryant, udovica legendarnog košarkaša Kobeja Bryanta, dobit će 200 miliona dolara zahvaljujući pametnim ulaganjima svog tragično stradalog muža.

Kobe je uložio pet miliona dolara 2012. godine u sportsko piće BodyArmor. Vjerovao je u ovaj projekat i dobio je svoj dio u kompaniji.

BodyArmor se ubrzo digao na vrh. Bryant je uložio novac u prave stvari, a ova kompanija će njegovoj Vanessi isplatiti 200 miliona dolara koliko vrijedi trenutno Bryantov udio u kompaniji.

"Izgubio sam bliskog prijatelja. Izgubio sam brata, a BodyArmor svog osnivača. Brend ne bi bio u ovakvoj poziciji da Kobe nije vjerovao u projekat", rekao je osnovač BodyArmora Mike Repole.

Ova kompanija sada vrijedi više od dvije milijarde dolara i očigledno je pokojni Bryant imao pravi nos za ulaganje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti