Objavljen izvještaj obdukcije: Kod Bryantove kćerke pronašli dres, a povrede sve šokirale

Koban let 26. januara

Objavljen izvještaj obdukcije: Kod Bryantove kćerke pronašli dres, a povrede sve šokirale

E. Čaušević

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant poginuo je 26. januara u tragičnoj helikopterskoj nesreći.

Bryant i još osam osoba među kojima je i njegova kćerka Gianna poginuli su u blizini Los Angelesa. Njegova kćerka Gianna tog kobnog jutra trebala je stići na utakmicu u Thousand Oaks gdje se nalazi Mamba akademija.

Helikoper je poletio u jutarnjim satima iako je bila gusta magla, te su čak i iz policije LA prizemljili svoje helikoptere. Pilot nije imao dobru vidjljivost, a nakon kruženja iznad Los Angelesa krenuo je prema Calabasasu gdje se na kraju srušio.

Smrt Kobeja i njegove kćerke žestoko je uzdrmala svjetsku javnost, a od tada traje istraga šta se tačno dešavalo. Američki mediji danas su objavili i zvanične uzroke smrti kod stradalih.

U izvještaju piše da je uzrok smrti "tupa trauma", a detalji povreda na tijelima stradalih su toliko šokantni da ih mediji u Americi zbog poštovanja prema porodicama stradalih nisu željeli objaviti.

Izvještaj koji se sastoji od čak 180 stranica potvrdio je da pilot Ara Zobayan nije bio pod utjecajem alkohola ili droga. U izvještaju stoji da je Kobe Bryant imao povrede po skoro cijelom tijelu koje vjerovatno odmah uzrokuju smrt.

Kod njegove kćerke Gianne pronađen je dres s brojem dva u kojem je trebala nastupiti tog dana na turniru.

Uzroci nesreće koja je potresla svijet još se istražuju. Pored Bryanta i Gianne u ovoj nesreći stradali su još John Altobelli, Keli Altobelli, Ayssa Altobelli, Sarah Chester, Payton Chester, Christina Mauser i pilot Ara Zobayan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi