Koji NBA igrači zarađuju najviše novca?
Najveće NBA zvijezde zarađuje zaista ogromne sume novca. U narednim godinama treba očekivati da zarade pređu cifru od stotinu miliona dolara (Foto: EPA)

Koji NBA igrači zarađuju najviše novca?

Stephen Curry (Golden State Warriors) - 79.5 miliona dolara

Midhat Šljivak

Magazin Forbes objavio je listu najplaćenijih igrača iz najjače košarkaške lige svijeta NBA. 

Stephen Curry je sa platom od 37.5 miliona dolara najplaćeniji igrač u NBA ligi ove sezone, ali i van terena zvijezda Golden State Warriorsa zarađuje najviše. Curry posjeduje vlastitu kompaniju SC30, a pokrenuo je i producentsku kuću koja je potpisala ugovor sa Sonyjem. U proteklim mjesecima je kao spoznore dobio još Palm i Rakuten. To mu je donijelo dodatnu zaradu od oko 42 miliona dolara van parketa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi