Koji NBA igrači zarađuju najviše novca?
Najveće NBA zvijezde zarađuje zaista ogromne sume novca. U narednim godinama treba očekivati da zarade pređu cifru od stotinu miliona dolara (Foto: EPA)

Koji NBA igrači zarađuju najviše novca?

Kevin Durant (Golden State Warriors) - 65 miliona dolara

M. Šljivak

Magazin Forbes objavio je listu najplaćenijih igrača iz najjače košarkaške lige svijeta NBA. 

Još jedna zvijezda Warriorsa je visoko plasirana. Kevin Durant trenutno zarađuje 65 miliona dolara godišnje, a od ovog iznosa je 35 miliona dolara zaradio van parketa od raznih marketinških projekata KD je već zaradio više od 400 miliona dolara u karijeri, a narednog ljeta će moći da potpiše novi petogodišnji ugovor od 220 miliona dolara. Treba istaći da je Durant i veliki humanista, pa je prošle godine donirao 10 miliona dolara da se otvori bolnica u njegovom rodnom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi