Kokoškov: Pročitao sam mnogo članaka o Dončiću, ali i Ayton je sjajan košarkaš

Trener Sunsa govorio je o svom mladom košarkašu

Kokoškov: Pročitao sam mnogo članaka o Dončiću, ali i Ayton je sjajan košarkaš

E. Dindić

Igor Kokoškov trener Phoenix Sunsa u intervju za medije u Americi, požalio se kako njegov košarkaš DeAndre Ayton nema podjednaku medijsku pažnju, kao Luka Dončić te da i on pruža sjajne partije u debitantskoj sezoni.

Kako smatraju tamošnji stručnjaci između Aytona i Dončića ostala je utrka za nagradu najboljeg debitantna u NBA ligi.

"Pročitao sam mnogo članaka o Luki Dončiću, tog momka sam trenirao u reprezentaciji i zaista ga mnogo poštujem. Ali moram da kažem da DeAndre Ayton isto igra sjajno, te sa pravom zaslužuje više medijske pažnje", završio je Kokoškov.

Utrka između mladih zvijezda Sunsa i Mavsa će se sigurno nastaviti do samog kraja sezone, međutim ono što bivši košarkaš Reala iz Madrida trenutno pruža je ipak dimenzija više u odnosu na konkurenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi