Kolike su šanse da se Jackson vrati u Lakerse?

Lakersi i službeno kontaktirali trenera

Kolike su šanse da se Jackson vrati u Lakerse?

LA Lakersi otpustili su Mikea Browna, a kako to obično biva sa velikim klubovima na klupi Jezeraša već se vide nova imena.

Nate McMilan, Jery Sloan, Brian Shaw, Mike D'Antoni, samo su neka od imena koja se spominju u medijima. Ali ono najveće svakako je Phil Jackson. Zen je Lakersima u prethodnoj deceniji donio pet naslova, došao na korak do izjednačenja sa Celticsima, a sada mu se pruža nova prilika. Lakersima nedostaje jedan naslov da se poravnaju sa najvećim rivalima, a u sezoni sa velikim očekivanjima i Jacksonom na klupi sve je moguće. 

 

Phil Jackson najuspješniji je NBA trener u historiji. Sa svojim klubovima osvojio je 11 titula prvaka. Rijetki su oni koji nemaju mjesta na svojim rukama za novi prsten. Ali postavlja se pitanje, da li Big Phil želi nazad? 

 

Prema informacijama koje dolaze od ljudi bliskih velikom treneru, Jackson je zainteresovan za povratak u klub: 

 

"On nikada nije prestao da prati Lakerse. Uvijek je bio u toku i znao šta se dešava. Nikada nije napustio igru," rekla je osoba bliska treneru. 

 

Naravno Jackson bi svojim dolascima postavio neke zahtijeve, a jedina osoba koja ih može ostvariti je Jerry Buss, vlasnik tima iz LA. Prva od njih je povratak Jacksonovog ureda, u koji se nakon odlaska trenera iz kluba, uselio Jerry Buss. Lakersi bi morali zadržati Pau Gasola, čiji je Jackson veliki fan.

 

Morali bi Lakersi Jacksonu dozvoliti i da okupi svoj stručni štab i ljude sa kojima bi radio. Prvi u nizu je Kurt Rambis koji sada radi kao stručni komentator na ESPN-u. Frank Hamblen je drugi na listi, a Jackson bi na klupi pored sebe volio vidjeti i nekoga od bivših igrača. Ron Harper, ili Big Shot Rob, Robert Horry su logična riješenja. 

 

Vjerovatno bi najsretniji povratkom Jacksona u klub bio Kobe Bryant. Kobe smatra da je ostao dužan Jacksonu zbog loših partija u trenerovoj zadnjoj sezoni. Kada kažemo loših partija, naravno mislimo na Bryantov nešto lošiji učinak, kojem su dosta kumovale povrede. 

 

"Nešto me je uvijek kopkalo, a to je, što u njegovoj posljednjoj sezoni ja nisam bio u mogućnosti da pružim ono najbolje. Igrao sa povrijeđen. Uvijek me izjedalo to što nisam mogao da mu pružim pravog sebe u njegovoj posljednjoj sezoni." 

 

Da li će Kobe dobiti novu priliku sa Jacksonom? Da li će Big Phil imati novu priliku da dostigne Celticse? Hoćemo li na parketu Stapels centra još jednom gledati "triangle offense"? To su sve pitanja na koja ćemo odgovor dobiti u narednih nekoliko dana. Možda i prije. Bili navijač Lakersa, ili ne, eventualni povratak Jacksona u NBA ligu dodatno će začiniti ovu i naredne sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.