Koliko će ove sezone zaraditi Nurkić i Teletović?

BiH ima dvojicu predstavnika u NBA ligi

Koliko će ove sezone zaraditi Nurkić i Teletović?

Dž. Mrakić

Bosna i Hercegovina drugu godinu zaredom imat će dva reprezentativca u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta – NBA. 

Kapiten naše reprezentacije Mirza Teletović napustio je redove Brookyln Netsa nakon tri godine i ove sezone branit će boje Phoenix Sunsa. S druge strane, naš centar Jusuf Nurkić nije mijenjao sredinu, odlično se snašao kao „rookie“ prošle sezone u Denver Nuggetsima i ovo će mu biti druga godina zaredom u dresu ove NBA ekipe.

Inače, na portalu hoopshype.com nalaze se iznosi koji će biti isplaćeni svakom igraču u 30 NBA ekipa u toku ove sezone.

Mirza Teletović po pitanju ovog parametra visoko kotira u svojoj ekipi, s obzirom da je pozicioniran na četvrtom mjestu sa 5.5 miliona dolara i u sezoni 2015/2016 bit će 132. najplaćeniji igrač u NBA.

Iza našeg MT33 nalazi se čak osam košarkaša Phoenix Sunsa. Što se tiče Jusufa Nurkića, koji će od naredne sezone biti „sophomore“, on bi ove godine trebao inkasirati 1.842.000 dolara, a u ekipi Denver Nuggetsa nalazi se na devetom mjestu.

Najviše novca zaradit će legendarni Kobe Bryant (25 mil.), drugi je Joe Johnson (24.894.863), dok je treće mjesto rezervisano za LeBrona Jamesa (22.970.500).

Krug najplaćenijih pet zatvaraju Carmelo Anthony (22.875.000) i Dwight Howard (22.359.364).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.