Koljeno je ozbiljan problem za prvog pika NBA drafta
Foto - EPA

Zion propušta kompletnu sezonu?

Koljeno je ozbiljan problem za prvog pika NBA drafta

M. Šljivak

Prvi pik NBA drafta Zion Williamson mogao bi propustiti kompletnu NBA sezonu.

Najveća zvijezda među mladim košarkašima u SAD-u izabran je kao prvi pik od strane New Orleans Pelicansa, ali zbog povrede koljena još nije upisao minute u najjačoj ligi svijeta.

Iako se predviđalo kako će Zion na parket do sredine decembra, to se neće desiti, a NBA legenda Reggie Miller tvrdi kako će Williamson propustiti komplet sezonu.

"Rekao sam vam još u novembru da će propustiti kompletnu sezonu, ali David Griffin, predsjednik Pelicansa me uvjeravao da će se Zion vratiti sredinom decembra. Sada sam još više uvjeren da neće igrati, a vidjet ćemo čije će riječi biti tačne", rekao je Miller.

Zion je već u NBA ligu stigao kao velika zvijezda. Potpisao je multimilionske ugovore, ali nažalost još uvijek nismo mogli da uživamo u njegovim nastupima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti