Konačno pozitivna slika iz BiH u SAD: Bryantov mural iz Gradiške oduševio Amerikance

Velika pažnja

Konačno pozitivna slika iz BiH u SAD: Bryantov mural iz Gradiške oduševio Amerikance

M. Šljivak

Gradiška je prije nekoliko dana postala dom najvećeg murala u Evropi posvećenog legendarnom Kobeju Bryantu.

Grupa momaka je odlučila da zid na osnovnoj školi iskoristi kako bi nacrtali mural u čast tragično stradaloj zvijezdi Los Angeles Lakersa, koji je poginuo u januaru ove godine.

Njihov potez je izazvao ogromnu pažnju širom svijeta. Vijest je došla i do Sjedinjenih Američkih Država i reakcije su zaista pozitivne.

I TMZ Sports je posvetio pažnju ovom muralu i našao je prostor na svom sajtu za ekipu iz Gradiške.

Murali posvećeni Kobeju Bryantu su svuda po svijetu, a Bosne i Hercegovina je konačno na pozitivan način došla u američku javnost.

Top Komentari

DadiG
Šta misliš pod “konačno”? De se malo zamislite prije nego što nešto objavite. Bosna uopšte nije predstavljena negativno u Americi. Šta više. Kao primjer, nedavno kada je Vijećnica bila u bojama zastave Amerike svi glavni mediji u Americi su to objavili a njihov premijer (Secretary of State) stavio na svoje društvene mreže i zahvalio se Bosni.
8 2
Mowzilla
Aferim
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi