NBA pooštrila korona protokol, igrači kao da su u zatvoru
FOTO - EPA

NBA pooštrila korona protokol, igrači kao da su u zatvoru

A. Beganović

Zbog sve teže situacija sa pandemijom koronavirusa i sve većeg broja pozitivnih slučajeva vodstvo najjače košarkaške lige na svijetu odlučilo je pooštriti protokol o koronavirusu.

Tokom novog pravila igrači između ostalog moraju ostati kod kuće ili u hotelu tokom slobodnog vremena nakon utakmica i treninga.

Ovakvo pooštravanje mjera nije se doplao svim igračima, a jedan od onih koji je otvoreno kritikovao novu odluku je košarkaš Oklahome, George Hill.

"Odrasla sam osoba, pa ću raditi što želim. Ako želim posjetiti svoju porodicu, otići ću posjetiti porodicu", rekao je Hill i dodao:

"Ne mogu mi narediti da ostanem u sobi 24 sata tokom dana. Ako je ovo tako ozbiljno, možda ne bismo trebali igrati? To je život. Nitko ne može samo poništiti cijeli svoj život zbog igre. Evo što ja mislim o tome. Ne razumijem neka pravila. Možemo se znojiti 48 minuta s ostalim igračima, ali ne možemo razgovarati s njima nakon meča. Besmisleno je", dodao je.

Top Komentari

dado178
Kad prekinu ligu onda se zalite kako treba igrat, imate tolike pare a razumijevanja nemate ni sekunde.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi