Koronavirus stigao i među Denver Nuggetse

Oboljeli još nije imenovan

Koronavirus stigao i među Denver Nuggetse

Još uvijek neimenovani član NBA tima Denver Nuggets, zaražen je COVID -19 virusom, saopćili su iz ove NBA franšize.

"U četvrtak, 19. marta, član organizacije Denver Nuggetsje bio pozitivan na testiranju na Covid-19. Ta osoba, koja je testirana nakon što je imala simptome ove bolesti 16. marta, trenutno je pod brigom našeg medicinskog tima i u samoizolaciji. Testiranje je urađeno prema uputstvu zdravstvenih vlasti i naših liječnika".

"Zdravlje i bezbjednost naših igrača, naše organizacije, kao i onih koji su u ligi i svih koji bi mogli da budu ugroženi su iznad svega. Nuggetsi će nastaviti da rade, zajedno sa klupskim liječnicima, zdravstvenim radnicima i stručnjacima za infektivne bolesti, dok će se istovremeno posvetiti zdravlju i bezbjednosti svih u našem okruženju", navodi se u saopćenu Denver Nuggetsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi