Košarkaši BiH deklasirali Bugarsku

Uvjerljiva pobjeda

Košarkaši BiH deklasirali Bugarsku

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je na Ilidži Bugarsku sa uvjerljivih 88:49 i došla je do druge pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Bh. selekcija je fenomenalno ušla u meč. Tim Vedrana Bosnića je igrao sjajnu odbranu i ostavili su Bugare bez poena u početnih pet minuta utakmice (11:0).

Dosta je bh. selektor rotirao. Apsolutno svi košarkaši su davali sve od sebe na parketu, napadački je to izgledalo jako dobro, a u defanzivi sjajno i nakon prve dionice BiH je vodila sa 11 poena razlike, 22:11.

I tokom druge dionice bh. košarkaši su potpuno kontrolisali utakmicu. Bugarska je šutirala zaista katastrofalno, naša selekcija ih je potpuno nadskakala, a prednost se iz napada u napad samo povećavala. Na odmor je selekcija Bosne i Hercegovine otišla sa 24 poena prednosti, 45:21.

Bugari su malo došli do daha na otvaranju drugog poluvremena. Međutim, nakon minute odmora Vedrana Bosnića BiH je ponovo pojačala odbranu, da bi nakon treće dionice naša reprezentacija imala 28 koševa prednosti, 67:39.

Nemoćna je bila Bugarska u ovom meču. Nije im selekcija BiH apsolutno ništa dozvolila u ovom meču i na kraju su bh. košarkaši došli do druge pobjede u kvalifikacijama za Eurobasket.

U nedjelju će selekcija BiH igrati protiv Latvije, a eventualna pobjeda bi nas dovela pred vrata plasmana na Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije za EP, 3. kolo:

BiH - Bugarska 88:49 (22:11, 23:10, 22:18, 21:10)

BiH: Sejfić, Roberson 11, Pašalić, Atić 9, Milošević 10, Gegić 7, Kamenjaš 12, Čampara 7, Penava 9, Lazić 6, Vrabac 7, Sulejmanović 10.

Bugarska: Bost 13, Minkov 2, Bachev 5, Kostov 7, Marinov 5, Georgiev 7, Vaklinkov, Krastanov, P.Ivanov 5, A. Ivanov 2, Hadzhirusev 3, Petkov

Top Komentari

dzanki
Svaka čast momci !
28 0
ado33
Aferim momci, tako se igra za drzavni dres ??
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi