Velika drama i trijumf spasa za Hrvatsku
FOTO: FIBA

Savladali Švedsku nakon dva produžetka

Velika drama i trijumf spasa za Hrvatsku

Haris Zilić

Velika drama je viđena u četvrtom kolu prvog kruga kvalifikacija za Mundobasket 2023. godine.

Švedska je dočekala selekciju Hrvatske i nakon dva produžetka i velika drame slavili su Hrvati sa 98:105. Regularan dio je završen 79:79.

Imala je Švedska i 15 poena prednosti, ali Hrvati su se sjajnom igrom u drugom poluvremenu vratili u meč i produžecima preokrenuli u svoju korist.

Hrvate je do trijumfa predvodio sjajni Filipović sa 30 poena i četiri asistencije, Matković je ubacio 16 poena uz sjajno zakucavanje u posljednjim sekundama meča koje je donijelo Hrvatskoj sedam razlike koliko je Švedska slavila u prvoj utakmici. Krušlin je također bio odličan sa 21 poenom.

Kod Švedske prvo ime bio je Hakanson sa 31 poenom i sedam asistencija.

Hrvati su ovim trijumfom ostali u igri za drugi krug.

Naime, Hravtska je na omjeru 1-3, Finska ima omjer 3-1, a Slovenija i Švedska 2-2, tako da nas do kraja kvalifikacija u ovoj grupi očekuje dosta uzbuđenja.

Top Komentari

Realist
Matko i Filipović odigrali doktorski
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti