Košarkaš Bucksa izbačen iz NBA lige zbog korištenja droge

Novi Teletovićev saigrač suspendovan

Košarkaš Bucksa izbačen iz NBA lige zbog korištenja droge

Teme:

Iz Sjedinjenih Američkih Država stiže nesvakidašnja vijest.

Košarkaš Milwaukeeja O.J. Mayo (28) je izbačen iz lige i to zbog korištenja narkotika. Zbog diksvalifikacije, Mayo neće moći podnijeti zahtjev za povratak barem dvije godine, što će umnogome ukočiti njegovu karijeru.

Mayo ima bogatu historiju kada je u pitanju korištenje nedozvoljenih supstanci. Iskusni košarkaš je još 2011. godine zbog uzimanja droge dobio kaznu od deset utakmica neigranja, a tri godine kasnije ga je tužila jedna avio kompanija zbog toga što je tokom čarter leta koristio drogu. Iako tada nije precizirano šta je tačno konzumirao, Mayo je morao platiti 19,200 dolara.

Novi saigrač našeg Mirze Teletovića će, tako, na dvije godine zaboraviti na NBA ligu, a pitanje je hoće li tamo ikada više zaigrati sa tako lošom reputacijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi