Košarkaš Crvene zvezde Jordan Loyd MVP 2. kola Eurolige
Foto: Euroleague

Fantastična partija protiv Baskonie

Košarkaš Crvene zvezde Jordan Loyd MVP 2. kola Eurolige

Košarkaš beogradske Crvene zvezde Jordan Loyd najkorisniji je košarkaš 2. kola košarkaške Eurolige.

U sjajnoj izvedbi Beograđana kojom su razbili španjolskog prvaka Baskoniu, Loyd je bio prvo ime susreta s 30 poena. 

Šutirajući trojke 5/8, slobodna bacanja savršenih 9/9, Loyd je na sve dodao i 6 skokova, 2 asistencije i 2 ukradene lopte što je bilo dovoljno za indeks korinsosti od 34 što mu je donijelo laskavu titulu najboljeg košarkaša u proteklom kolu. I Krunoslav Simon je bio sjajan no njegovih 24 poena, 5 skokova i 4 asistencije koje su mu donijele jednak indeks kao i Loydu nisu vrednovani isto jer je njegov Efes poražen od Fenerbahcea. Treću najbolju performansu izveo je Jonas Jerebko u sinoćnjem porazu od Žalgrisa a njegova 23 koša i 12 skokova bili su dovoljni za index 30. 

Sjajan je bio i Nando De Colo s 20 koševa, 7 skokova, 4 asistencije i indexom 28 u pobjedi protiv Efesa a isti je imao i Mike James iz CSKA koji je u pobjedi protiv Maccabija zabio 25 poena uz 3 asista i 2 skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi