Košarkaš Detroita suspendovan zbog vožnje u pijanom stanju
Foto: EPA

Dvije utakmice suspenzije za Coldwell-Popea

Košarkaš Detroita suspendovan zbog vožnje u pijanom stanju

Iz NBA lige su se u petak oglasili sa saopštenjem da je bek Detroit Pistonsa Kentavious Coldwell-Pope suspendovan na dvije utakmice zbog toga što je u martu ove godine uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Coldwell-Pope se nedugo nakon hapšenja izjasnio krivim za nešto blaži prekršaj, upravljanja vozilom pri vidno umanjenoj sposobnosti, kako bi izbjegao oštrije zakonske sankcije. Ipak, to ga nije spasilo sankcija NBA lige.

Ovaj košarkaš je prošle sezone u dresu Detroita u prosjeku ubacivao 13.8 poena po utakmici, uz šut od 39.9% uspješnosti. 

Iako bi Coldewell-Pope mogao uskoro postati slobodan igrač, u Detroitu su odlučni da ga zadrže, te su spremni nadmašiti svaki ponudu koja stigne za ovog igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi