Košarkaš Le Mansa uhapšen s napunjenim oružjem u SAD

Cliff Alexander se vozio naoružan po Chicagu

Košarkaš Le Mansa uhapšen s napunjenim oružjem u SAD

Centar francuskog košarkaškog kluba Cliff Alexander uhapšen je od strane čikaške policije. 

U policijskoj stanici u Chicagu izdano je priopćenje u kojem stoji da je Alexander priveden nakon što mu je u toku rutinske kontrole u autu pronađeno napunjeno oružje.

Centar Le Mansa navodno je policajcima kazao da je napunjeno oružje nosio jer je vozeći morao proći kroz kvart Englewood koji i nije baš najsigurniji dio grada, te da je zbog toga bio jako uznemiren. 

Alexander je uhapšen i protiv njega će biti podignuta optužnica za nezakonito nošenje oružja, a dan nakon hapšenja je pušten na slobodu na kojoj će biti do sudskog postupka. 

Ovog košarkaša su 2015. godine nakon što nije izabran na draftu potpisali Portlan Trail Blazersi a nakon lutanja po G-League momčadima 2018 je došao u Europu gdje je prije Le Mansa igrao za njemački Brose i Asvel. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi