Košarkaš (19) uhvatio navijačicu za grudi: Sve je uradio planski, a ona nije znala šta ju je snašlo

Scena iz NCAA košarka

Košarkaš (19) uhvatio navijačicu za grudi: Sve je uradio planski, a ona nije znala šta ju je snašlo

O. Lekić

KJ Lewis je 19-godišnji košarkaš Univerziteta Arizona, predviđa mu se blistava karijera i navodno bi mogao biti izabran u drugoj rundi drafta 2024. godine. Nedavno se našao u zanimljivoj situaciji.

Na jednom od posljednjih mečeva Arizone Lewis je slučajno ili ne uhvatio za grudi jednu navijačicu koja je stalaja ispod koša.

Kako to i obično biva na NCAA mečevima dvorane su obično pune te je ogromna gužva ispod obruča i situacija ponekad zna biti takva da ne može pasti ni šibica.

Da je zaista tako osjetio je Lewis kada mu se na putu poslije jednog od poena našla i navijačica koju je uvhatio za grudi.

Mladi Amerikanac je bio u punom trku, ali mnogi su mišljenja da je tačno znao šta radi i gdje će postaviti svoju ruku kad je vidio navijačicu ispred sebe.

Oglasi

I njena reakcija je rekla mnogo toga. Našla se apsolutno iznenađenom, dok je sa druge strane Lewis odlučio da proslavi poene sa navijačima.

Inače, Lewis je poznat po tome što je fizički itekako moćan košarkaš, a sa 19 godina već ima potencijala za NBA ligu.

Ono što je zanimljivo kod ovog košarkaša je njegov utjecaj na igru ekipe i da je dovede do pobjede. Visok je 193 cm i igra na poziciji beka šutera.

Američki mediji su u analizi njegove igre ustanovili da njegov šut još uvijek nije savrešn, ali ga krasi to što pametno bira šuteve i uopšte ne forsira stvari.

Ističe se i njegova karakteristika u odbrani gdje Lewis zna kako iskoristiti svoje tijelo da omete provitnika.

Također je atletski građen, što mu je omogućilo generiranje značajnog broja ukradenih i blokada u odnosu na njegove minute.

"Ima alate da jednog dana bude pravi obrambeni playmaker u NBA ligi", zaključili su američki mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi