Košarkaš San Antonija uradio nešto što niko nije prije njega

Odličan nastup Leonarda

Košarkaš San Antonija uradio nešto što niko nije prije njega

I pored fantastične partije Kawhija Leonarda, San Antonio Spursi nisu uspjeli da zabilježe trijumf na gostovanju kod Memphisa.

Četa Gregga Popovicha poražena je nakon produžetka sa 110:108, u četvrtoj utakmici četvrtfinale serije Zapadne konferencije. 

Najbolji košarkaš Spursa Kawhi Leonard ponovo je odigrao sjajan meč, zabilježivši 43 poena, osam skokova i šest ukradenih lopti. 

On je postao prvi igrač u istoriji NBA lige sa najmanje 40 koševa, pet krađa i isto toliko ubačenih trojki u jednoj play-off utakmici. Leonard je u prve četiri utakmice prosječno bilježio 32.5 poena, 6.5 skokova i 3.3 asistencije. 

Kawhi is the first player in NBA history with at least 40 points, 5 made 3-pt FG and 5 steals in a playoff game. (via Elias)

Објава коју дели SportsCenter (@sportscenter) дана

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi