Košarkaši Cedevite nakon treninga snimili poseban video za Jusufa Nurkića

Podrška iz Zagreba

Košarkaši Cedevite nakon treninga snimili poseban video za Jusufa Nurkića

E. Čaušević

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić doživio je tešku povredu na utakmicu između Portland Trail Blazersa i Brooklyn Netsa.

Nurkić je u drugom produžetku u jednom napadu želio da dođe do ofanzivnog skoka, ali je nezgodno doskočio nakon čega je doživio stravičan lom noge.

Bh. košarkaš je odmah prebačen u bolnicu u Portlandu, te brzo operisan. Jasno je da je sezona za Nurkića završena i da će van parketa vjerovatno biti do kraja ove godine.

Nurkić je iz cijelog svijeta dobio nevjerovatne poruke podrške, a danas se oglasio i njegov klub Cedevita. Naš 24-godišnji košarkaš je upravo u Cedeviti počeo profesionalnu karijeru iz koje je 2014. godine otiša na NBA draft.

Igrači zagrebačkog kluba odradili su danas trening, a nakon toga su odlučili da pošalju podršku Nurkiću. Odličan video Cedevita je objavila na svom zvaničnom Twitter profilu.

Nevjerovatni Jusuf Nurkić iznenadio saigrače

U prvoj utakmici bez Nurka Portland Trail Blazersi su kao gosti pregazili Chicago Bullse (98:118), a bh. centar je iz bolničkog kreveta umiješao prste u pobjedu svog tima.

Pred meč u Chicagu nazvao je saigrače preko FaceTimea i razgovarao je sa njima. To im je očigledno puno značilo i Bullsi potom nisu imali šanse.

"To je bilo sjajno. Iznenadio nas je. Nosio je majicu Rip City, bio je uz nas i zaista ga je lijepo vidjeti u takvom raspoloženju nakon svega što se dogodilo", rekao je Zach Collins.

Nurkićev najbolji prijatelj Damian Lillard je također oduševljen.

"Nije previše rekao. Pokazao je na vjetrenjaču na majici i nasmijao se. Sve se dešavalo pred izlazak na teren, niko nije znao da će se to desiti, samo se pojavio na ekranu", istakao je Lillard.

Enes Kanter, koji je iznenada postao prvi centar ekipe, imao je posebnu inspiraciju zbog Nurkića.

"Dobili smo nevjerovatnu motivaciju samo kad smo vidjeli njegovo lice i čuli njegov glas. To je za nas bila pozitivna energija. Čak smo ga u "uveli" u zagrljaj i išli smo 1-2-3 Nurk. Značilo nam je to što se javio", rekao je Kanter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi