Košarkaši Lokomotiva deklasirali Žalgiris

Sedmo kolo grupe C Eurolige

Košarkaši Lokomotiva deklasirali Žalgiris

E. Čaušević

Košarkaši Lokomotiv Kubana sa 30 poena razlike savladali su Žalgiris (80:50) u okviru sedmog kola grupne faze Eurolige.

Lokomotiv je večeras ostvario svoju šestu pobjedu u grupnoj fazi Eurolige i nastavili su da prate Barcelonu koja je lider grupe C sa šest pobjeda i jednim porazom koliko ima i ruska ekipa.

Ruska ekipa utakmicu je riješila u prvom poluvremenu kada su sjajnim otvaranjem utakmice otišli na deset poena razlike, a kasnije se ta prednost samo povećavala. Treba dodati da su košarkaši Žalgirisa u drugoj četvrtini ubacili samo tri poena.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Evgeny Voronov koji je ubacio 14 poena, dok je 11 dodao Anthony Randolph. U gostujućoj ekipi najviše se istakao Jan Vougioukas sa 15, dok je jedan poen manje ubacio Brock Motum.

Žalgiris se nakon sedam odigranih kola nalazi na trećem mjestu grupe C sa tri pobjede i četiri poraza.

Euroliga, 7. kolo:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Lokomotiv Kuban - Žalgiris 80:50

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti