Košarkaši Mladosti slavili u Hadžićima protiv KK Bošnjak

Prva utakmica 21. kola Lige 12

Košarkaši Mladosti slavili u Hadžićima protiv KK Bošnjak

Endin Čaušević

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada slavili su večeras na gostovanju protiv KK Bošnjak (92:83) u okviru 21. kola Lige 12.

Gostujući košarkaši večeras su uspjeli da slave u Hadžićima protiv ekipe Bošnjaka. Domaći su odlično otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine imali su deset poena prednosti (28:18), a na odmor su otišli sa sedam poena prednosti (50:43).

Ipak, u drugom dijelu utakmice Mladost je igrala mnogo bolje, a posebno su impresivni bili u zadnjoj dionici. Treću četvrtinu Mladost je dobila sa 22:21, ali su u četvrtoj dionici briljirali i stigli do preokreta (12:27), te slavili s konačnih 92:83.

Najefikasniji u ekipi Mladosti bio je Radukić koji je ubacio 29 poena, dok je Ivetić dodao 25. U ekipi Bošnjaka istakao se Dželmo sa 26 poena, a 15 je ubacio Dovadžija.

Liga 12, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Bošnjak - KK Mladost 83:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije