Košarkaši Panathinaikosa oboljeli od gastroenteritisa

Problemi za atenski tim

Košarkaši Panathinaikosa oboljeli od gastroenteritisa

Utakmica grčkog košarkaškog prvenstva koju su sutra navečer trebali odigrati košarkaši atenskog Panathinaikosa i Kolososa s Rodosa odgođena je zbog velikih zdravstvenih problema koji su iznenada pogodili atenski tim.

Kako javljaju grčki mediji utakmica je odgođena jer je šest košarkaša atenskog Euroligaša završilo u bolnici s velikim probavnim problemima a pretrage su potvrdile da se radi o gastroenteritisu. Košarkaši koji su oboljeli su Nick Calathes, James Gist, Ian Vogiukas, Stephan Lasme, Deshaun Thomas i Konstatinos Mitoglu.

Čak petorica košarkaša su ostala u bolnici na daljnjim pretragama pa se možda očekuje da Panathinaikos zatraži odgađanje i slijedećeg susreta u Euroligi. Još nije poznato kako su se otrovali košarkaši Panate. Gastroentitis uzrokuje takozvani rotavirus koji se najčešće nalazi u nepravilno pripremljenoj hrani ili zagađenoj vodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi