Košarkaši Slobode brojali do 102 na premijeri protiv Borova

Prijateljski susret

Košarkaši Slobode brojali do 102 na premijeri protiv Borova

E. Dindić

U prvoj prijateljskoj utakmici pred novu sezonu košarkaši Slobode savladali su ekipu Borova iz Vukovara rezultatom 102:73 (48:39).

U jednoj zanimljivijoj utakmici, trener domaće ekipe Velimir Gašić isprobao je sve košarkaše i u ovom susretu vidio na koga može ozbiljno računati za iduću sezonu.

Nakon prvih 10. minuta Sloboda je imala prednost od 32:22. Do poluvremena gosti su uspjeli da smanje tu prednost, pa je nakon 20. minuta igre na semaforu u Mejdanu stajao rezultat 48:39. 

U trećem periodu domaći košarkaši razbijaju otpor ekipe iz Vukovara, te ovaj period riješavaju u svoju korist rezultatom 32:14. Nakon 30. minuta susreta rezultat je glasio 80:53, te  pitanje pobjednika bilo je riješeno. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Četvrti period, košarkaši Slobode rutinski dobijaju rezultatom 22:20, za konačnih 102:73. 

Kod Slobode u ovom susretu se istakao Enes Latifagić sa 18 poena dok je Emir Ahmedović  dodao 14 poena. Goste iz Vukovara  predvodio  je Boras sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi