Košarkašice Banovića  odbranile titulu  Kupa Bosne i Hercegovine!
Banovićanke su treći put za redom osvojile Kup Bosne i Hercegovine

Novi uspjeh za sjajni tim

Košarkašice Banovića odbranile titulu Kupa Bosne i Hercegovine!

E. Dindić

Izabranice Slaviše Ožegovića osvojile su treću titulu Kupa Bosne i Hercegovine, te još jednom pokazale da su neprikosnovene trenutno u Bosni i Hercegovini. 

Košarkašice RMU Banovića odbranile su trofej Kupa BiH, u finalu bez većih problema savladale su Čelik iz Zenice rezultatom 86:56.

Ekipa Čelika samo u prvom periodu bila je ravnopravan protivnik te je ovaj period riješila u svoju korist. Nastavak susreta donio je totalnu dominaciju izabranica Slaviše Ožegovića koje su iz minute u minutu povećavale prednost do konačnih 86:56.

Najefikasnije u pobjedničkom sastavu bile su Jovana Marković sa 25 poena i 15 skokova, dok je Irena Vrančić dodala 24 poena i 10 skokova a Milica Zeljković je susret završila sa 19 poena.

Jedina koja je dobila prolaznu ocjenu u redovima Čelika bila je Anida Čorović sa 25 poena i sedam asistencija.

Čelik Subor- RMU Banovići 56:86 (20:17,16:24, 15:21, 5:24)

Čelik: Vujović 6, Ćorović 25, Kovačević 12, Selimović 9, Halimić 4, Indžić, Sinanović,Pašalić, Musić, Huseinović. Trener: Aida Kalušić

Banovići: Zeljković 19, Ikanović 10, Vrančić 24, Marković 25, Delić 2, Ikanović 2, Mešić, Ibrić, Popović, Karić 4, Kurtić, Malzami. Trener Slaviša Ožegović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi