Zmajice stigle u Japan: Hoćemo li direktno na Svjetsko prvenstvo?

FIBA na potezu

Zmajice stigle u Japan: Hoćemo li direktno na Svjetsko prvenstvo?

E. Ganibegović

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine rano jutros po srednjoevropskom vremenu doputovala je u Osaku, gdje bi trebala igrati kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

Na Svjetsko prvenstvo iz kvalifikacionih grupa plasirat će se tri od četiri reprezentacije iz svake grupe, a naša selekcija u Japanu sada čeka odluku FIBA-e o statusu Bjelorusije.

Podsjetimo, ova selekcija jučer je otkazala dolazak u Osaku.

"Košarkašice i stručni štab su neposredno pred polazak dobili pozitivne testove, neki su čak i na aerodromu bili pozitivni. To onemogućava učešće na turniru zbog restrikcija u Japanu. Donijeli smo tešku odluku da ne učestvujemo na turniru", saopšteno je iz Košarkaškog saveza Bjelorusije.

Košarkašice BiH bi tako uz Japan i Kanadu koje su s nama u grupi mogle ostvariti direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, a FIBA bi odluku trebala uskoro donijeti.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Zajedno sa stručnim štabom i delegacijom KSBiH, u Osaku su doputovale sljedeće igračice: 

Milica Deura, Jonquel Jones, Nikolina Babić, Matea Tavić, Anđela Delić, Nikolina Delić, Miljana Džombeta, Marica Gajić, Nikolina Džebo, Dragana Domuzin, Sara Heljić i Hanna Halilović.

Promo

Top Komentari

Paradoks
Ove cure su najbolje što naš sport ima da ponudi.
7 1
DeteVi
Čuj pozitivne, pa ne mogu doći. Haha, cijeli tim pozitivan? Ako je ovo cijelo obrazloženje, onda je ovo izbacivanje iz turnira. Sve drugo bi bilo skandalozno.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi