Košarkašice Play Offa protutnjale Istanbulom

Ubjedljiva pobjeda u 8. kolu WABA Lige

Košarkašice Play Offa protutnjale Istanbulom

Košarkašice Play Offa su danas odigrale utakmicu 8. kola WABA lige. Sarajke su gostovale u Istanbulu gdje su doslovno razbile tamošnji Universitesi rezultatom 90:48.

Gošće su od samog starta krenule furiozno, pa su ekipu Istanbul Universitesija u prvoj četvrtini ograničile na svega četiri poena i ovaj period dobile rezultatom 28:4.

U drugoj četvrtini domaća ekipa pruža nešto bolju partiju, ali prednost košarkašica Play Offa svejedno i dalje raste, pa se na odmor otišlo rezultatom 45:17 u korist gostujuće ekipe.

Treće dionica je donijela još jednu sjajnu seriju Play Offa, pa više nije bilo dileme o pobjedniku ovog susreta.

Pobjedničku ekipu je predvodila sjajna Jovana Marković sa double-double učinkom od 20 poena i 21 skoka. Odlična je bila i Nikolina Džebo koja je ubacila 15 poena, 14 je dodala Sandra Azinović, dok su po 11 poena dodale Miljana Džombeta i Iris Starčević.
U domaćoj ekipi najefikasnija je bila Merve Buyukbayrak sa 20 poena, dok je double-dobule učinak sa 14 poena i 11 skokova upisala Sevval Akalan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi