Košarkašice Play Offa nanijele prvi poraz Čeliku

Zaostala utakmica 6.kola

Košarkašice Play Offa nanijele prvi poraz Čeliku

D. Kurbegović

Košarkašice sarajevskog Play Offa sinoć su na svome terenu u zaostaloj utakmici 6.kola prvenstva BiH za žene pobijedile KŽK Čelik iz Zenice, te tako nanijeli prvi poraz Zeničankama ove sezone.

Sarajke su prvi favorit ove sezone za osvajanje titule, a ekipa iz Zenice je potpuno promijenila svoju ekipu, koja je u ovoj sezoni sastavljena od mlađih igračica, kojima je cilj afirmacija.

Play Off je već u prvoj četvrtini pokazao da je veliki favorit protiv borbenih Zeničanki, na kraju prve četvrtine bilo je 23:14, u drugoj četvrtini domaće košarkašice su zadržale prednost, tako da se na poluvrijeme otišlo rezultatom 39:30 za igračice trenera Gorana Loje.

U trećoj četvrtini domaće košarkašice su također igrale veoma dobro, te još povećale svoju razliku, koja je na kraju ovog perioda glasila plus 14 poena razlike 61:47. Posljednjih 10.minuta utakmice gošće su odigrale mnogo bolje, posebno u odbrani, tako da su na kraju ublažili poraz protiv favoriziranog domaćina. Konačni rezultat glasio je plus 11 poena razlike 71:60 (23:14, 16:16, 22:17 i 10:13) za ekipu Play Off-a.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najbolje u pobjedničkoj ekipi bile su Nikolina Delić i Nikolina Džebo s po 17 poena, te Anđela Delić s 12 poena. U redovima ekipe Čelika, sjajna je bila Aldijana Iriškić s 26 poena, dok su Nedžla Kovačević i Sara Heljić postigle po 11 poena.

Nakon pet uzastopnih pobjeda, Zeničanke su upisale i prvi poraz, dok je Play Off upisao i šestu uzastopnu pobjedu ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi