Košarkaška reprezentacija BiH bi se mogla načekati na naredni meč

Kvalifikacije će biti prolongirane?

Košarkaška reprezentacija BiH bi se mogla načekati na naredni meč

A. Čaušević

Kvalifikacije za košarkaško prvenstvo Evrope 2022. godine bi se trebale nastaviti u novembru, ali će prema svemu sudeći biti prolongirane za februar ili čak još dalje. 

Kako izvještava španski AS FIBA Europe ima plan da pomjeri novembarski prozor reprezentativnih mečeva te da prioritet nacionalnim prvenstvima da uđu u češći ritam odigravanja utakmica.

Košarkaški Zamjevi su u novembru trebaju igrati protiv Bugarske i Latvije. Izabranici Vedrana Bosnića bi oba susreta igrali kao domaćini i to 26. i 29. novembra. Međutim, ti mečevi bi mogli biti odigrani tek u februaru ili čak i junu naredne godine.

Bh. reprezentativci nakon prva dva kola imaju pobjedu i poraz te su trenutno trećeplasirana selekcija grupe H. U gostima je savladana Latvija 61:62, dok je protiv Grčke upisan domaći poraz 65:70.

Na prvenstvo koje će se održati od 1. do 18. septembra 2022. godine će se plasirati po prve tri ekipe iz svake od osam kvalifikacionih grupa. Domaćini turnira su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti