KSBiH ipak prijavio reprezentaciju za kvalifikacije za Olimpijske igre

Na potezu je FIBA

KSBiH ipak prijavio reprezentaciju za kvalifikacije za Olimpijske igre

E. Oštraković

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ipak bi mogla učestvovati u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre.

Nakon jako velikog pritiska javnsoti, ali i nakon dobijanja određenih garancija po pitanju finansija, stanje se malo promjenilo.

Prvobitni razlog zbog čega naša reprezentacija nije trebala igrati kvalifikacije za Olimpijske igre koje će biti održane u Parizu 2024. godine jeste finansijska situacija u KS BiH.

Pretkvalifikacije za Olimpijske igre zahtjevaju dodatne troškove, ali posto i strah da se igrači ne bi odazvali na utakmice jer se utakmice igraju u terminu ljetnje pauze.

Javnost je burno reagovala na sve to, a nakon toga generalni sekretar KS BiH Amer Čolan prijavio je reprezentaciju BiH za olimpijske pretkvalifikacije.

Utakmice pretkvalifikacije će biti odigrane od 12. do 20. augusta ove godine, te je pitanje koji od košarkaša će se odazvati selektoru.

Oglasi

Iako je rok za prijavu istekao prije dva dana, ostaje nam jedino da se nadamo da će FIBA uvažiti razloge kašnjenja prijave.

Sada je sve na njima, jer je potrebna potvrda FIBA-e da će reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovati u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre.

Nakon ovog poteza nada za historijsku priliku da se bore za Olimpijske igre ostaje našim košarkašima, ali sve zavisi od odluke FIBA-e.

Nijedna naša nacionalna selekcija od nezavisnosti nije bila u prilici da se bori za Olimpijske igre.

Podsjetimo da naša reprezentacija nije uspjela da se plasira na Mundobasket, te će pokušati da se plasira na Eurobasket.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije