Kraj evropskog sna, PAOK izbacio Partizan

FIBA Liga prvaka

Kraj evropskog sna, PAOK izbacio Partizan

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana oprostili su se od FIBA Lige prvaka, nakon što su večeras u drugoj utakmici play-off faze pomenutog takmičenja poraženi od ekipe PAOK-a rezultatom 78:82, po četvrtinama je bilo 16:18, 16:29, 18:17 i 28:18.

Desetkovani Partizan večeras nije moga ništa da uradi protiv dobro raspoloženih Grka. Bolje meč otvaraju gosti. Nakon četiri minute igre u prvoj četvrtini, PAOK je imao prednost od 12 poena razlike (6:18). Nakon toga, domaćin se budi pa tako do kraja prvog kvartala smanjuju prednost PAOK-a na minus dva (16:18).

Drugi period sjajno je počeo za Beograđane. Napravili su seriju od 8:0, pa tako dolaze u prednost (24:18). Ipak, gosti se nisu predavali. Uslijedio je pad u igri beogradskog sastava, što Grci znalački koriste te, na odmor odlaze s prednošću od velikih 15 poena razlike (32:47).

Poslije predaha, Partizan je zaigrao nešto bolje. Dobili su treću dionicu susreta. U posljednji period, Beograđani ulaze oštro, uspjevaju da postignu 28 poena, i smanje prednost protivnika, ali to nije bilo dovoljno za preokret i plasman u narednu fazu takmičenja.

Najefikasniji u Partizanu bio je Veličković sa 18 datih poena, a bh. košarkaš Adin Vrabac postigao je osam, dok je u pobjedi PAOK-a blistao McFadden sa velikih 26 poena.

U osmini finala takmičenja, PAOK će koplja ukrstiti sa španskom ekipom Tenerifeom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi